A PI-víz technológia egyetemes fejlődése, a japán Nagoya-i Egyetemen elvégzett növényfiziológiai víz- és sejtkutatásokra vezethető vissza.
A japán tudós, prof. Shoi YAMASHITA 1964-ban felfedezte, hogy az "élő víz", mely a növényekben található, biológiai és fizikai szempontból jelentősen különbözik az általánosan felhasznált ivó- és forrásvizektől, és nagyon hasonlít testünk saját sejtvízének összetételére. Prof. Shoi YAMASHITA elnevezte ezt az "élő vizet" PI-víznek, melyet aztán 1985-ben világszerte, mint márkajegyet jogilag levédettek. Miután a nemzetközi kutatások eredményeképpen fény derült a működési összefüggésekre és egyre tisztábban és pontosabban látták a víz egészségre és életenergiára gyakorolt hatásának jelentőségét, úgy az egészséges vizet meghatározó kritériumokat is egyre pontosabban meg tudták fogalmazni.
A természetes vízháztartás növekvő terhelése miatt Prof. Shoi YAMASHITA eltökélte, hogy a PI-vizes kutatásokat azzal a céllal folytatják, hogy normális csapvizet hogyan lehetne úgy kezelni, hogy újra sejtkonform, "élő víz" keletkezzen, a PI-víz, olyan tulajdonságokkal, melyek eredetileg csak maga a természet tudott előállítani. A természet tejes egészében történő megfigyelése, és az abba történő mély beleélés már mindig is a japán kultúra sajátossága volt; ennek a PI-vizes technológia kifejlesztésénél is fontos szerepe volt. Hosszú évekig tartó kísérletezések, ellenőrzések és fejlesztések után, egy olyan eljárás született, mely csak kiválasztott, természetes anyagokkal dolgozik. Az érintetlen természetben végbemenő eredeti folyamatoknak megfelelően, a PI-technológia ma a víz optimális tisztítását és energetizálását tudja biztosítani.
A mai kor kihívásaira és egészségügyi problémáira megszületett a magas energiájú PI-víz, ennek elnevezése Vital Organic Water. Figyelem: Az eredeti Tarama PI-víz technológia teljesen független az infravörös sugaraktól (Far Infrared Rays, FIR), és egyéb mágneses vagy magnéziumtartalmú alkáli (amelyek pH-ja 8-nál magasabb és felborítja a pH egyensúlyt, ezáltal mellékhatásokat okozhat) technológiáktól. |
A Tarama PI-víz a lehető legjobban hasonlít az élő szervezet sejtjeiben található folyadékhoz. A víz játssza az egyik legfontosabb szerepet az anyagcsere folyamatok során, ezért kulcsfontosságú, hogy olyan vizet igyunk és fogyasszunk, amely harmonizál az élő szervezet organizmusaival.
Minél több testünkben található folyadékhoz hasonló vizet fogyasztunk, annál kevesebb energia vész el az anyagcsere folyamán, azáltal csökken a diszharmóniája, normalizálódik az anyagcsere folyamata.
Ez az a víz, amely képes a testünket a képességei szerinti legjobb teljesítményre késztetni. |